Разширено заседание на Научния съвет на Добруджанския земеделски институт край гр. Генерал Тошево

     Днес, 5 февруари, Добруджанският земеделски институт (ДЗИ) край гр. Генерал Тошево отчита дейността си за 2013 година на открито заседание. Сред официалните гости е заместник областният управител Даниел Йорданов.

     В следобедните часове на 4 февруари, пресцентърът на Министерство на земеделието и храните, разпространи изказване на министър Греков по повод направени коментари на работещи в системата на Селскостопанска академия:
     „Няма вариант за закриване на Селскостопанската академия", заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с производители на едролистни тютюни в Института по тютюна в с. Марково днес /4.02./. Той обясни, че намалението на бюджета на МЗХ е 32 млн. лв. за тази година и поради това ще бъде направен пълен анализ в структурите и звената на Министерството на земеделието и храните. Точно по тази причина министър Греков е поискал всеки един от тримата заместник-министри да проведат разговор с ръководителите на структурите в ресорите им. По този начин ще бъде взето най-подходящото решение."




Актуално

съобщение

анкета