Областният управител бе гост на откриването на новата краеведска година

     Среща-разговор с Областния управител Недко Марчев проведоха членовете на Дружеството на краеведите в Добрич в късния следобед на 22 януари.
     В кратка ретроспекция председателят на дружеството Атанас Пеев, запозна Областния управител с основни акценти от дейността на краеведите и приноса им за развитие на краезнанието и родознанието в добруджанския край. Припомнени бяха заслугите на Георги Топалов, Елена Попова, Йовка Атанасова, Петър Георгиев, Ненчо Попов и много други, които ежегодно издават книги с доказани качества. Отделено бе специално внимание на академичното ниво на трудовете на Георги Топалов.
     Атанас Пеев съобщи на присъстващите, че е даден за печат 14-ият брой на сборника „Краезнание" - издание, единствено по рода си в страната, което излиза без прекъсване от създаването на дружеството през 2000г., благодарение на финансовата подкрепа на неговите членове.
     В последвалия свободен разговор с Областния управител Недко Марчев, участниците в срещата потърсиха съдействие по редица актуални въпроси, повечето от които, за съжаление, извън правомощията му. Сред тях: необходимостта от ремонт на къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич /и на други паметници в областта/, охраната на гробищния парк в Добрич и на лозята, лошото състояние на много от пътищата в областта и др.
     В хода на срещата, бе направено предложение за организиране на дискусия: „Демографски срив и заетост". Областният управител подкрепи идеята, като изрази мнение, че това е подходяща тема, която ще се постави за обсъждане на следващо заседание на Обществения съвет по социални въпроси.




Актуално

съобщение

анкета