Областният управител изпрати съболезнователни адреси по повод кончината на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил

     Областният управител Недко Марчев изпрати съболезнователни адреси до Българския патриарх Неофит и до Варненската и Великопреславска митрополия по повод преждевременната кончина на митрополит Кирил.
     „Нелепата смърт изпълни със скръб православните християни от област Добрич, както и всички миряни от цяла България, се казва в съболезнователния адрес. Като предстоятел на Варненската и Великопреславска епархия в продължение на 25 години, митрополит Кирил бе посветил живота си на всеотдайна служба на своето паство, работеше за социална ангажираност на църквата и беше убеден, че само вярата може да спаси народа ни.
     Жителите на област Добрич съпреживяват болката на всички българи и ще съхранят завинаги спомена за Дядо Владика, за неговото голямо християнско сърце, изпълнено с обич към хората!
     Поклон! Дълбок поклон пред светлата му памет!" - се казва в съболезнователните адреси на Областния управител Недко Марчев до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до църковното настоятелство на Варненската и Великопреславска митрополия.




Актуално

съобщение

анкета