Народните представители Сияна Фудулова и Явор Гечев дадоха брифинг по актуални въпроси

prev next

     Днес, 1 юли, Областният управител Недко Марчев проведе работна среща с народните представители от Коалиция за България Сияна Фудулова и Явор Гечев.

     Последвалата пресконференция започна с темата за жътвата и осигуряването на успешното прибиране на реколтата - един от първите поети ангажименти от страна на Областния управител. Депутатът Явор Гечев подчерта, че тази година реколтата е относително добра, с по- добри показатели на пшеницата в сравнение с миналата година. Във връзка с развитието на земеделието в областта, вече са направени и първите стъпки в посока на разкриване на филиал на Аграрния университет в Пловдив. Обсъждат се възможности за ползване на сграден фонд, финансиране и т.н. В лицето на Областния управител виждаме съмишленик, човек, който милее за бъдещето на добруджанския регион, заяви той.
     По отношение на националните политики, депутатът припомни някои от мерките в сферата на енергетиката, сред които намаляването на цената на тока за битови потребители. Сред набелязаните конкретни действия, двамата народни представители съобщиха за предстояща среща с министъра на МОСВ по проекта за водния цикъл, запознаване с текущите проблеми във В и К и др.
     Сияна Фудулова се спря на някои социално-икономически мерки, разписани в програмата на министър-председателя Орешарски и залегнали в законодателната програма за юли: изготвяне на национален план за младежката безработица, промяна на Закона за заетостта, промяна на Закона за корпоративното подоходно облагане, мерките за майките и детските надбавки. Предстоят и законови промени във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на швейцарското правило - като израз на грижата за възрастните хора.
     В отговор на зададени журналистически въпроси, Сияна Фудулова бе категорична, че предстои много сериозна и отговорна работа по законодателната програма през този месец. Депутатите не мислят за ваканция, а оставка на правителството не се обсъжда.
     Явор Гечев обърна внимание, че независимо каква позиция ще заема /депутат или зам.- министър/ той ще продължи да идва често в Добрич и ще се стреми да бъде още по- полезен на хората от областта. По отношение на протестите, неговото мнение, е, че има определени политически кръгове, които се стремят те да се радикализират. Депутатът е убеден, че проблемите се решават в диалог. В парламента се чува гласът на недоволството и правителството работи усилено за подобряване на ситуацията в страната.
     На въпрос, защо са забавени назначенията във втория ешелон, Явор Гечев отговори, че още тази седмица процедурата ще бъде възобновена. „Очаквайте новини и то все позитивни" - каза в заключение народният представител.
     Закривайки пресконференцията, Областният управител Недко Марчев информира представителите на медиите, че има намерение да инициира такива срещи с всички народни представители от област Добрич, както и с кметовете на общини. Трябва да търсим варианти да се помага на региона, защото има каузи, които ни обединяват и за които си струва да работим в екип, подчерта той.

 

 




Актуално

съобщение

анкета