Община Каварна получи собствеността върху сградата на селскостопанската гимназия

prev next

     Община Каварна е първата в областта, която днес получи собствеността върху сградата и терена на земеделската гимназия в града. Символичният ключ бе връчен на кмета Цонко Цонев от и. д. Областен управител Стефка Генчева в присъствието на представител на МЗХ - директорът на Областна дирекция „Земеделие" в Добрич Стилиян Митев.

„За нас е изключително радостно събитие и благодаря на всички хора, които ни помогнаха през тези две години от стартирането на процедурата по прехвърляне на собствеността" - е заявил кметът на Каварна Цонко Цонев. „Това ще ни даде възможност да кандидатстваме по различни проекти и земеделската гимназия да стане привлекателна като материална база, както другите общински училища в Каварна", е допълнил градоначалникът.

     Припомняме, че с решение № 212 на Министерски съвет от 28 март 2013 г. Община Каварна получи от Министерството на земеделието и храните собствеността върху сградата и терена на Професионална земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев". Имотът в Каварна е с площ 140 дка и включва триетажна училищна сграда, столова, четириетажно общежитие, четири работилници, склад за зеленчукова градина, гаражи, стая за дизелов агрегат, склад за фураж. Имотът се прехвърля на Общината в съответствие с промяната в статута на учебните заведения от държавни в общински, както и на финансиращия орган - от бюджета на МЗХ към бюджета на съответната община.




Актуално

съобщение

анкета