Трети март – Национален празник на Република България и 135 години от Освобождението

     Обръщение на Областния управител Желязко Желязков по случай Трети март - Национален празник на Република България и 135 години от Освобождението

            УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ДОБРУДЖАНЦИ,

     Преди 135 години с подписването на Санстефанския мирен договор, бе възстановена българската държавност, българските държавни институции. Разчистен бе пътят за демократично развитие на страната ни. След броени дни, на Трети март, отново ще си припомним акта на Българското освобождение, като ярък пример за последователна и национално отговорна политика.

     С особена сила и актуалност звучат тези понятия днес, в условията на динамични процеси и напрегната политическа обстановка, на която сме свидетели в последните седмици.

     Уважаеми госпожи и господа, по повод наближаващата свята дата Трети март, бих искал да отправя към Вас пожелание: нека в минутите на почит и преклонение пред подвига на героите, всички ние - българските граждани, да си дадем сметка, че сме изправени пред сериозни предизвикателства, които ни задължават да бъдем мъдри и толерантни, да не допуснем деструктивни процеси в българското общество! Да докажем на дело нашата отговорност и принос за запазването на правовия ред, гражданския мир и стабилното, демократично развитие на страната ни.

     Нека бъдем силни в единението си и да покажем на Европа и света, че демократичните ценности са необратимо заложени в обществения живот на България!

     Пожелавам на всички здраве, дух и воля да бъдем достойни българи! Така, както повеляват заветите и посланията на загиналите за Свободата преди 135 години!

     Честит Национален  празник!

 




Актуално

съобщение

анкета