Министър-председателят Бойко Борисов официално откри пътя Дуранкулак – Каварна - ЛОТ 21 по Програма „Транзитни пътища“ V

     Днес, 3 февруари, министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха официално рехабилитирания път Дуранкулак - Каварна ЛОТ 21 по Програма „Транзитни пътища" V. Неговата дължина е 46.8 км, а стойността му - 17,4 млн. лв. Пътят свързва ГКПП „Дуранкулак" - на границата с Румъния, с Шабла и Каварна и е важна транспортна ос за международния туризъм в Североизточна България.
     В приветствието си към шабленци премиерът заяви: "Преди три години за първи път дойдох в Шабла и тогава не можеще да се минава. Сега като идваш от Варна, пътят все едно на картичка го гледаш, заяви премиерът Бойко Борисов. Всичко, което кметовете правят заедно с нас, остава за хората, посочи още Борисов, като припомни, че този път не е ремонтиран от 30 години. Аз съм убеден, че когато и магистрала Хемус стане готова - в следващия мандат, ако има такъв, и този регион както и Южна България, ще бъде това, което заслужава да бъде. Всеки ден по две три неща трябва да стават готови, защото сме закъснели с 22 години, заяви още министър-председателят."

     Министър-председателят подчерта още, че това, за което миналата година е бил помолен от кмета на общината проф. Райна Бърдарева, вече е факт.

     Припомняме, че в края на лятото на 2012 г. кметът Бърдарева отправи пет искания към премиера и Министерски съвет. Сред тях са съдбата на естакадата, съдбата на острова в Дуранкулашкото езето и Шабленска тузла и общият устройствен план. Б. Борисов отбеляза, че всичко, което е поискано от държавата е изпълнено. Съвсем скоро предстои да започне ремонтът на естакадата и тя да бъде превърната в пристанище.

     По-късно в Шабла премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откриха комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Стана ясно, че министерството отпуска 134 224 лв. за проекта на спортен клуб „Кария".

     Сред официалните лица по време на посещението на министър-председателя в Шабла бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, Областният управител Желязко Желязков, кметовете на Шабла и Каварна проф. Райна Бърдарева и Цонко Цонев.




Актуално

съобщение

анкета