В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Реализира се инициатива на Областния управител за разкриване на медицинско учебно заведение в областния град

     Медицинският университет във Варна започва да изгражда национална мрежа от филиали в различни точки на страната, сред които е и Добрич, потвърди пред журналисти ректорът на университета проф. Красимир Иванов.

     Първият филиал ще заработи в Сливен. След това - първоначално с програми за обучение само на медицински сестри и акушерки, а после и по другите специалности, ще бъдат открити бази в Добрич и Шумен.

     Припомняме, че в средата на миналата година се проведоха поредица срещи на екипа на Областния управител Желязко Желязков с ръководството на Медицински университет - Варна.  Идеята за разкриване на медицинско учебно заведение в областния град бе обоснована с  кадровия дефицит и острата необходимост от обезпечаване със специалисти в сферата на здравеопазването. Областният управител многократно заяви своята убеденост, че реализирането на това добро и перспективно начинание, ще е в интерес на младите хора, желаещи да получават образование „на място", а жителите на областта, ще имат достъп до специализирана и професионална медицинска помощ, съобразно държавната политика в областта на здравеопазването и науката. В същото време, бе подчертано, че екипът на Областна администрация си дава сметка за предстоящата напрегната работа по акредитация, за което се разчита на екипност в провеждането на процедурата.

     Съпричастност към инициативата на Областния управител за разкриване на филиал на Медицински университет - Варна в Добрич декларираха кметът на Добрич Детелина Николова, изп.директор на МБАЛ - Добрич д-р Мариян Ананиев, както и проф. Енчо Калчев.

     Снимката е от архива на Областна администрация.
Актуално

съобщение

анкета