Ученическа инициатива, фокусирана върху европейска тема

     Днес, 26 ноември, в зала "Европа" на Областна администрация, бе даден старт на информационната кампания „БИОзнаците - Да спасим природата!". Инициативата е на Училищния европейски клуб и клуб „Да бъдем ЕКОлогични" при Основно училище „Хр. Ботев" Добрич. Кампанията стартира броени дни преди началото на Европейската седмица, през която България ще отбележи 5-та годишнина от членството ни в Европейския съюз.

     Заместник областният управител Стефка Генчева поздрави учениците и гостите на събитието от името на Областния управител. Тя припомни, че с поредица от културни и информационни събития  в периода 1 - 7 декември Европейската седмица ще бъде отбелязана в цяла България, разбира се и в общините от нашата област. Планирани са различни дейности на европейска тематика, които ще се реализират съвместно с читалищата, с Областния информационен център - Добрич, и Информационен център Европа Директно Добрич.

     Стефка Генчева отбеляза, че възпитаниците на ОУ "Хр. Ботев" поставят своеобразно начало на Европейската седмица с една изключително актуална тема за цяла Европа, а именно темата за екологията. Тя пожела на училищните клубове на Основно училище „Христо Ботев" нови инициативи и успешни проекти с европейска насоченост.




Актуално

съобщение

анкета