Областният управител присъства на специализирана полицейска акция

     Днес, 14 ноември от 09.00 ч. се състоя публично събитие в рамките на специализираната  полицейска „Акция Светлина" на територията на ОД МВР - Добрич по Холандски модел за „широкообхватен контрол".

     Акцията бе наблюдавана от Областния управител Желязко Желязков и директора на ОД на МВР комисар Стефан Йончев, както и от представители на медиите.

     Заместник областният управител Стефка Генчева отбеляза пред журналисти, че дни преди Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 18 ноември, е необходимо да фокусираме вниманието си като водачи и пешеходци към размисъл и равносметка, към повече  бдителност, защото пътнотранспортните произшествия са резултат на човешки грешки, които могат и трябва да бъдат предвиждани и преодолявани. Именно толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на безсмислените нещастия по пътищата.

     Чрез представителите на медиите, Областният управител Желязко Желязков отправи апел към всички участници в движението: „Нека заедно - държавни институции и гражданско общество с повече воля и упоритост да работим за нова култура в движението, по- безопасни пътища, по- добро и по- сигурно бъдеще. Да не забравяме в забързаното ежедневие, че личното ни поведение като разумни и отговорни участници в движението, трябва да бъде пример за нашите деца. Използвам повода да изкажа благодарност на всички служители от ОД на МВР Добрич за техния професионализъм и мерките, които предприемат за ограничаване и предотвратяване на пътнотранспортните произшествия в името на живота и здравето на хората"- заяви Областният управител.




Актуално

съобщение

анкета