Министърът на земеделието, Областният управител и кметът на града откриха ХХ международно изложение

     Днес, 28 август, министърът на земеделието и храните д-р М. Найденов, Областният управител на Добрич Желязко Желязков и кметът на града Детелина Николова прерязаха лентата на ХХ международно специализирано изложение на „Добрички панаир"АД "Селското стопанство и всичко за него".

     Тази година в юбилейното изложение участват 152 фирми от страната и чужбина. Присъстват традиционни участници, научни институти, а 20% от тях за първи път ще се представят на изложението. Сред изложителите са браншови организации, търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях /гуми, масла/. Представени са последните новости в селекцията на полски култури, семена за есенната сеитба, едрогабаритна техника, товарни автомобили, технологични линии за обеззаразяване на посевен материал, торове, препарати за растителна защита и др.

     За първи път директно участват фирми от Австрия, Украйна, Сърбия, Турция.

     С информационни щандове са представени Европейската комисия и Министерство на земеделието и храните.

     Експерти от МЗХ и Националната служба за съвети в земеделието запознават на място посетителите с начините за инвестиции и финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните сектори в земеделието, които са типични за региона, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата.




Актуално

съобщение

анкета