Областна администрация – Добрич се включва в световната екокампания „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА”

prev next
 

     Инициативата „Часът на Земята"  се провежда за трета поредна година и предвижда на 28 март, събота, в рамките на 1 час да бъдат изключени всички електрически системи.  През този  час около 1 милиард души в 1000 града по света ще угасят осветлението в жилищни и обществени сгради, като акт на противодействие на глобалното затопляне.

      Областна администрация - Добрич  ще изрази своята съпричастност, като изключи   всички електрически системи в сградата, с изключение на тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния  процес на 28 март, събота от 20.30ч.

     Областна администрация - Добрич подкрепя призива на световната природозащитна организация WWF за политика на разумно и икономично използване на електроенергията и ще покаже на практика своята ангажираност към проблемите на опазването на околната среда и „здравето" на планетата.

     Областният управител д-р Ердинч Хаджиев призова всички служители от администрацията да се включат в кампанията и да изразят своята съпричастност, като изключат всички електрически уреди в домовете си за 1 час от  20.30ч. на 28 март 2009г., събота.

     Областният управител изразява надежда, че всички жители на Област Добрич също ще подкрепят инициативата по отношение разумното и икономично използване на електроенергията, и ще дадат своя принос в глобалната кампания за борба с промените в климата.




Актуално

съобщение

анкета