Министър Валери Цветанов и Областният управител д-р Ердинч Хаджиев се срещнаха с рибари в Балчик

 

     По време на срещата  министър Цветанов, шефът на ИАРА Марин Димитров и главният секретар на Агенцията Джемил Кадиш декларираха по категоричен начин, че по тази програма  корупционни практики няма да бъдат допуснати.

     В разговора с рибарите стана ясно, че се водят активни преговори с Министерството на отбраната военното пристанище в Балчик да стане рибарско. 

     Посещението на министъра в Балчик бе част от програмата му, която предвижда двудневна инспекция на риболовните ни пристанища във връзка с решаването на проблемите в сектора и усвояването на средствата по  Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" 2007-2013 г. Общият размер на средствата по програмата е 106, 7 млн. евро. По програмата ще бъдат финансирани проекти за повишаване на конкурентноспособността на българските риболовни пристанища и българския риболовен флот чрез модернизиране,  устойчиво развитие на рибарските области, подобряване на условията на труд на борда на риболовните кораби. Сред целите на програмата са и развитие на пазара на рибни продукти и аквакултурно производство.

     




Актуално

съобщение

анкета