Областна администрация Добрич има нов главен секретар

     Днес, 21 януари, Областният управител Желязко Желязков представи пред служителите на Областна администрация Добрич новия главен секретар. Божидар Божилов е  назначен със заповед на Областния управител, след като спечели конкурс за длъжността, проведен в Министерски съвет.

     В представянето си пред колектива, Божидар Божилов заяви, че в административната работа ще държи на екипността, високото качество и изпълнението на задачите в срок. Той определи себе си като комуникативен и отговорен човек, който ще разчита на същото от страна на всички служители.

     Областният управител пожела на главния секретар да навлезе бързо в дейността, да осъществява добра координация между звената в институцията и да достигне и дори да надскочи летвата, поставена високо от неговия предшественик Драгой Драгоев.

     Божидар Божилов е роден през 1958 г. в добричкото село Смолница. Възпитаник е на Висшето военно артилерийско училище Шумен. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски" - София.

     Работи в системата на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи повече от 24 години,  като е заемал различни ръководни длъжности, включително - началник на Първо Районно управление  към МВР Добрич ( 2001 г.- 2005 г.).

     От 2005 г. до 2010 г. изпълнява координиращи, организационни и административни функции в „Сплендид" ООД.

     До назначаването му на поста главен секретар в Областна администрация Добрич, е работил  като регионален мениджър в "Крон секюрити"ЕООД София, отговарящ за дейността на дружеството в  пет области  на Североизточна България.

     Божидар Божилов е семеен. Има две деца и двама внуци. 

 
Актуално

съобщение

анкета