ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

14.10.2011
В Областна администрация вече са получени изборните книжа

     По график на ЦИК, на 13 октомври в Областна администрация Добрич бяха получени изборните книжа за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката, и за кметове на общини, кметове на населени места и общински съветници на 23 октомври 2011 г. При създадена много добра организация, огромният обем и различните по вид книжа, които включват протоколи, чернови, извлечения и др., са обработени и разпределени, съобразно броя на избирателите, и от понеделник, 17 октомври ще бъдат раздадени по общини.

     Сред получените материали са и печатите за СИК, както  и 1400 брошури с Изборния кодекс и Методическите указания на ЦИК за работа на  Секционните избирателни комисии.

     Протоколите на СИК и ОИК са съответно трипластови и двупластови. По аналогичен начин са изработени черновите и извлеченията от протоколите. С оглед улесняване при получаването и разпределението на книжата, протоколите на СИК и ОИК са изработени в различни цветове на самокопирната хартия: за президентските избори - трипластовите протоколи на СИК са в бяло, зелено и червено, а двупластовите на ОИК - в бяло и зелено. За местните избори - трипластовите протоколи на СИК са в бяло, синьо и жълто, а двупластовите на ОИК са в бяло и синьо.