ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.10.2011
Есенно изложение на фестивала за пчелни продукти под патронажа на Областния управител

     Официалното откриване  е на 10 октомври, понеделник от 10.00 ч. Изложението ще бъде организирано в пространството между хотел „България" и бившия хотел „Москва" в Добрич. Инициаторите от Съюза на българските пчелари са поканили отново производители - пчелари от цялата страна, като идеята е да се даде възможност за директна среща и обмен на информация,  за популяризиране на пчелните продукти и повишаване на познаваемостта им от гражданите.

     По време на фестивала на гражданите и гостите на града, ще се предложи дегустация на мед, ще се предостави компетентна информация за качеството на пчелните продукти.

     От 14.00 ч., същия ден, в залата на Община Добрич  ще се проведе Кръгла маса на тема „Пчеларството като гарант за биологичното разнообразие и екологичното равновесие в природата". Срещата е отворена за граждани, специалисти в бранша, журналисти.

     Фестивалът се провежда под патронажа на Областния управител Желязко Желязков. Гост на откриването ще бъде заместник областният управител д-р Катя Ганова.