ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

10.02.2009
Дипломат от кариерата се срещна с Областния управител на Добрич
 

     Генералният консул на РТурция в Бургас г-н Исмаил Сефа Юджеер  проведе кратка протоколна среща с Областния управител. Гостът сподели отличните си впечатления от българското културно- историческо наследство, прояви интерес към възможностите за инвестиции и по- нататъшно сътрудничество на регионално ниво в сферата на бизнеса, туризма и културата. Изрази готовност  за съдействие за развитието и утвърждаването на добросъседските отношения между двете държави.

     Гостът си припомни, че д-р Ердинч Хаджиев уважи приема на консулството в Бургас в края на миналата година по повод 85-та годишнина от създаването  на Република Турция.

     Областният управител  запозна госта с икономическите характеристики на региона и потенциала на областта по отношение на селското стопанство, туризма и възобновяемите енергийни източници. В знак на уважение д-р Ердинч Хаджиев поднесе на дипломата рекламни материали за Област Добрич и подаръци с националните символи на България.

 

     Исмаил Сефа Юджеер е дипломат от кариерата, роден е в Анкара,  46- годишен. Завършил е висшето си образование със специалност "Международна политика", защитил е магистратура по Европейска интеграция.
Преди назначението в Бургас, консул Юджеер е заемал високи дипломатически постове в шест страни:  Либия, САЩ, Русия, Казахстан, Азърбайджан и Иран.

.