ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

27.05.2011
Областният управител поздрави кмета на Добрич Детелина Николова за високото отличие

     Днес на официална церемония в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев връчи на представители на 13 общини отличието Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Сред наградените общини е и областният център Добрич.

     По думите на министъра тези общини са доказали, че 12-те принципа, заложени в стратегията за иновации и добро управление, са част от техните политики. Призът е голяма отговорност и задължение да се стремят да подобряват управлението си в дългосрочен план.

     По този повод Областният управител Желязко Желязков поздрави по телефона кмета Детелина Николова, като подчерта, че отличието е официално признание за постиженията на общинската администрация, за доброто и прозрачно управление и устойчиво развитие на Община град Добрич през изминалите години. От изключително значение е, Добрич  да се управлява  по прозрачен и демократичен начин и занапред, пожела Областният управител.

     Кристален приз днес получиха общините Димитровград, Добрич, Долна баня, Карлово, Кирково, Кнежа, Лясковец, Перник, Свиленград, Свищов, Смолян, София, Търговище. На церемонията в Министерския съвет присъства и Алфонсо Зарди, ръководител на Департамента по местна и регионална демокрация и добро управление към Съвета на Европа.