ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

03.12.2008
Бърза реакция на Областна администрация по жалба на кметове от Община Генерал Тошево
 

     В края на миналата седмица   заместник областният управител Владимир Калчев прие и изслуша група кметове и кметски наместници от  Община Генерал Тошево, които му връчиха протестно писмо  относно лошото състояние на третокласната пътна мрежа по направление - Спасово- Сърнино- Сираково- Великово- Калина- Горица- Преселенци- Малина- Методиево и с. Сърнино- Белгун. 

     С жалбата, подписана от 1500 жители на този район, веднага бе  запознат Областният управител д-р Ердинч Хаджиев. Последва телефонен разговор с шефа на Областно пътно управление  Стефан Желязков, който  пое ангажимент тази седмица при благоприятни климатични условия да започне  изкърпването по това направление. Наред с това е информирал, че през 2009 г. целият участък е включен в програмата за т. нар. „Среден ремонт".

     Неотдавна в свое интервю Областният управител изнесе информация, че по отношение на пътната инфраструктура от началото на годината до 30 октомври, са усвоени 10 594 821 лв., които са използвани за изкърпването на 525 км пътища. Подобрено е технико- експлоатационното състояние на 63 км пътища, а изкърпените и изцяло преасфалтирани  пътища в региона през тази година представляват 73 % от цялата републиканска пътна мрежа на областта.