ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

19.11.2010
Областният управител бе гост на тържествата в с. Красен

     Проявите, посветени на 130-години от рождението на класика на българската литература Йордан Йовков продължиха днес в Генерал Тошево и селата от общината с беседи, изложби, връчване на отличия. В село Красен тържествено бяха отбелязана годишнината от рождението на Певеца на Добруджа и 150-годишния юбилей от откриването на местното училище. Сред гостите бе  Областният управител Желязко Желязков.

     Основното училище в с. Красен бе удостоено от Общината с Почетен знак с лика на писателя Йордан Йовков, а Областният управител Желязко Желязков бе награден със Съчиненията на Йордан Йовков, издадени в 6 тома. Припомняме, че по покана на кмета Димитър Михайлов, Областният управител стана Патрон на честванията в Община Генерал Тошево, заявявайки своята убеденост, че този юбилей е значимо културно събитие не само за общината и област Добрич, но и в национален мащаб.

  •      Вчера, 18 ноември, Областният управител Желязко Желязков и неговите заместници Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова се включиха в кулминацията на тържествата, с които Добрич отбеляза 130-та годишнина от рождението на писателя - класик Й. Йовков. На сцената на Драматичния театър в града бе представена премиерата на спектакъла „Странноприемница край границата" с режисьор Павел Павлов. Кметът на Добрич Детелина Николова връчи отличие за принос в научното изследване и популяризиране на Йовковото литературно наследство на проф. Светлозар Игов.