ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

01.11.2010
Областният управител и неговите заместници взеха участие в тържествата по повод Деня на народните будители

     Денят на народните будители - 1 ноември в Добрич ще бъде отбелязан днес с поредица от празнични събития. Областният управител Желязко Желязков и неговите заместници Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова присъстваха на благодарствен молебен  в храм "Света Троица", където бе  отслужена  и Света заупокойна служба. След това те положиха цветя на паметната плоча на Първото класно училище.

     От 9.30 до 11 часа представителни групи от добричките училища ще поднесат цветя на паметниците на Хан Аспарух, Св.св. Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Дора Габе, Йордан Йовков, Адриана Будевска, паметната плоча на П. Р. Славейков.

     Кулминация на честванията е общоградското тържество за обявяване и връчване на годишните награди на Община Добрич в областта на духовната култура от 11.30 в огледална зала "Нели Божкова". Кметът на Добрич ще връчи плакети и почетни грамоти на изявени личности за ярки постижения в културно-просветната и театралната дейност, в музикалното и танцово изкуство, в областта на архитектурата, литературното и журналистическо творчество и науката. Тази година носител на Голямата награда за изключителен принос е Регионална библиотека "Дора Габе".