ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

11.10.2010
Добри дошли в „Старт на кариерата”!

     От днес в Областна администрация има ново попълнение:  двама младши експерти заеха тази сутрин работните си места в Дирекция „АПОФУС". Областният управител Желязко Желязков  поздрави дипломиралите се студенти - Мартина Димитрова със специалност „Стопанско управление" и Илко Колев, магистър по „Бизнес и административни-информационни технологии и комуникации" - и двамата завършили висшето си образование тази година в София.

     След успешно представяне на конкурс в Дирекция „Бюро по труда", младите специалисти получиха шанса и са мотивирани да работят в Областна администрация- Добрич. И двамата са посочили институцията като първо желание за своя старт в кариерата. Областният управител Желязко Желязков пожела на новите служители успех и бърза адаптация в колектива: „Тук работят високообразовани и компетентни служители, които с желание биха откликнали на вашите въпроси, а и моята врата винаги е отворена за вас" - насърчи младите хора Областният управител. Той подчерта, че  с удоволствие подкрепя инициативи, които мотивират младежите на Добрич да осъществяват професионалното си развитие в родния град.

     Мартина Димитрова и Илко Колев  са назначени като младши експерти за период от 9 месеца, съгласно условията на националната програма „Старт на кариерата" на Министерството на труда и социалната политика. Програмата предлага възможности за заетост на млади хора на възраст до 29 г., които са завършили висше образование и нямат трудов стаж.