ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

24.09.2010
Поздравление на Областния управител по случай Деня на Добрич
 

Уважаеми граждани на Добрич,

Уважаеми добруджанци,

     На 25 септември отбелязваме годишнината от едно събитие, което всеки добруджанец  определя като най-знаменателното и величаво  в новата българска история. На този ден се навършват 70 години от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на  България и всички ние отново си припомняме  за героиката и свободолюбивия дух на нашите предци - радетели за беззаветна служба на националния идеал.

     Уважаеми съграждани, поздравявам  ви най- сърдечно, и с чувство на дълбоко уважение, по повод Празника на нашия град, и изразявам своята убеденост, че никой от нас няма да забрави славното ни минало. Но нека онзи силен и градивен български дух ни мотивира да се съсредоточим върху настоящето. Защото Добрич е онова, което сме съхранили като традиция, което сме постигнали всички ние като граждани и представители на държавната и местна власт,  с подкрепата на бизнеса и гражданското общество. Добрич е това,  което сме реализирали като полезни проекти и инициативи. Затова, в празничния 25 септември, нека се поздравим за стореното и позовавайки се на опита, да продължим напред,  в посока на по- нататъшното развитие на потенциала на красивия ни град.

     Като Областен управител, аз ви уверявам, че усилията ни са насочени към подпомагане на възстановяването на динамиката и икономическия просперитет на региона,  защото това е част от европейските процеси на съживяване след тежката световна  криза. И защото сме убедени, че  това е  най-ефективният начин за генериране на повече средства за развитие на Област Добрич и на цялата ни страна!

     ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!                                            

                                                 Желязко Желязков

                                                 Областен управител на Област Добрич