ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

28.03.2023
Атанас Дучев поздрави участниците и организаторите на трудовата борса в туризма

Заместник областният управител Атанас Дучев бе гост на открилата се днес – 28.03.2023 г., специализирана борса за туристическия бранш, която ежегодно Агенция по заетостта чрез своите подразделения – дирекция „Регионална служба по заетост“ – Варна, и дирекция „Бюро по труда“ – Добрич, организират.

Атанас Дучев поздрави участниците в събитието от свое име и от името на областния управител Здравко Здравков – работодатели и хора в активна възраст, търсещи своята трудова реализация в областта на туризма, като изрази увереност, че в пряк диалог ще бъде постигнат баланс на интереси и събитието ще бъде еднакво ползотворно както за работодателите, така и за търсещите заетост.

С пожелание за здраве и успешно пряко договаряне временно изпълняващия длъжността директор ДБТ Атанас Йорданов откри официално трудовата борса, в която участват фирми с обекти по северното Черноморие – областите Добрич и Варна.

По традиция Агенция по заетостта организира и щанд, на който всеки желаещ може да се запознае с възможностите за трудова реализация чрез услугите на EURES мрежата, Военно окръжие – Добрич, които представят възможностите за работа в Българската армия, както и Търговско-промишлена палата – Добрич, които представят начина на работа на европейските институции чрез „Европа Директно“. Областния информационен център извършва на място консултации и запознава желаещите с програмите и начините на финансиране, а специалисти от дирекция „Регионална служба по заетост“ – Варна, предоставят на място на желаещите консултации как да намерят подходящата за себе си работа.