ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.11.2022
В третата неделя на месец ноември почитаме жертвите на пътнотранспортни инциденти

     По решение на ООН всяка трета неделя на месец ноември светът отдава почит на загиналите и пострадалите при пътнотранспортни произшествия. Мотото, под което тази година ще протече Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, е „Помним. Подкрепяме. Действаме“.

         Пътният травматизъм и смъртните случаи са сериозен съвременен бич за човечеството и нанасят както емоционални, така и тежки икономически загуби на обществото и държавите. Фокусът на събитията през настоящата 2022 г. е върху справедливостта – при разследване на пътнотранспортни инциденти, справедливост при постановяване на наказания за виновните, причинили пътнотранспортни инциденти.  Целта, която световната общественост си е поставила е намаляване наполовина на пътните инциденти и жертвите и пострадалите от тях.

         И в нашата страна сме свидетели ежедневно на катастрофи, при които загиват хора. С отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се цели да обърне внимание на цялото общество и всички да бъдем по-отговорни както в качеството ни на участници в движението, така и като хора, които дават пример и възпитават подрастващото поколение, казва областният управител Здравко Здравков.

         В неделя – 20.11.2022 г., от 10.30 ч. в храм „Света Троица“ в Добрич под егидата на областния управител Здравко Здравков ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на пътни инциденти.