ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

09.05.2022
Областният управител се поклони пред паметта на загиналите добруджанци във Втората световна война
     Областният управител Галин Господинов взе участие в общоградското поклонение, организирано от Община град Добрич по повод Деня на Европа и Деня на победата. Той заедно с народния представител от „БСП за България" от 8 Добрички многомандатен район Мая Димитрова поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на загиналите във Втората световна война добруджанци.
      9 май ежегодно се чества като Деня на Европа. На тази дата се отбелязва годишнината от Декларацията на френския политик Робер Шуман, който е считан за един от „бащите" на съвременния Европейски съюз. През 1950 г. външният министър на Франция Робер Шуман оповестява декларация, прокламираща създаване на единна наднационална икономическа общност, чиято основна цел е противодействие на войната между народите, обединени в Европейска общност за въглища и стомана. Самата общност е гарант за икономически интегритет и развитие на страните - членки.
      Участниците в поклонението - представители на кметския екип, политически сили, неправителствени организации и граждани, сведоха глави в едноминутно мълчание и за жертвите на войната между двата славянски народа на Русия и Украйна.