ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

28.10.2019
По предварителни данни в четири общини от област Добрич избраха кмет на първи тур
     В четири от общините на територията на област Добрич има избран кмет на първи тур, сочат предварителните резултати на страницата на ЦИК, където Общинските избирателни комисии подават данни за броя на обработените протоколи от секционните комисии. Единствено ОИК Тервел все още към този час не е обработила 100 % от протоколите на СИК, показват данните.
Кмет на първи тур си избраха жителите на общините Балчик, Генерал Тошево и Шабла, където според броя гласували кметския пост запазват досегашните градоначалници. Съответно в Балчик - Николай Ангелов, който ще е кмет за четвърти мандат с 52,80 % от гласовете, в Генерал Тошево - Валентин Димитров, събрал 57,14 % от вота на генералтошевци и жителите на общината. Община Крушари, където в изборния ден бе регистрирана най-висока избирателна активност - 62,36 %, кмет през мандата 2019-2023 г. ще е Илхан Мюстеджеб, досегашен председател на Общински съвет Крушари, събрал 51,17 % от гласовете. С най-голяма подкрепа от жителите на общината е новият-стар кмет на община Шабла - Мариян Жечев, за когото вота си са дали 68,25 % от жителите на морското кметство.
     В останалите четири общини от областта - Добрич град, Добричка, Каварна и Тервел, ще се проведе втори тур на 3 ноември 2019 г. за избор на кмет.
     Чакат се окончателните решения на Общинските избирателни комисии за избора на общински съветници в общините. Мандатите са както следва - Общински съвет град Добрич - 41, Общински съвет Добричка - 21, ОбС Балчик - 21, ОбС Тервел - 21, ОбС Генерал Тошево - 17, ОбС Каварна - 17, ОбС Крушари - 13, и Общински съвет Шабла - 11.
Подробности за резултатите за област Добрич от изборите може да видете ТУК