ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

29.11.2018
Проходими при зимни условия са пътищата в област Добрич

     Пътищата от републиканска пътна мрежа на територията на област Добрич са проходими при зимни условия - заснежени са и на места има заледявания, информира дежурният в Областно пътно управление. През нощта 15 машини са почиствали и опесъчавали във всички направления и продължават работа. Все още е в сила въведеното ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т по второкласен път Добрич - Силистра. Ограничено е временно движението за всички МПС по третокласен път Кардам - Дуранкулак, заради образували се преспи и навявания.

     През нощта в службите за защита и сигурност на населението са подадени сигнали за закъсал бус и две коли до с. Соколово, закъсал микробус за болни на хемодиализа до село Сенокос. Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението са оказали помощ. Служителите на ПБЗН са оказали съдействие и на три автомобила, закъсали до разклона за село Одърци.

     Сутринта измерената температура в област Добрич е минус 5 градуса, снежната покривка е 12 см, падналото количество валежи е 10.9 л/кв. м. 

    Апелът към водачите е да следят прогнозата и да не предприемат пътувания с автомобили, неподготвени  за зимни условия.