ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

20.01.2010
Предприемат се необходимите действия за отваряне на пътищата
     Обстановката в общините тази сутрин:


Балчик: По данни на подстанция Балчик няма повреди по далекопроводите на територията на общината. Всички кметства и кметски наместничества имат захранване с електричество.

Водозахранването по всички населени места от общината е нормално.

Зареждането с хляб не е прекъсвано и на 20.01.2010 г. продължава.

Основните пътни артерии в гр. Балчик са проходими. Второстепенни улици и вилна зона са непроходими за МПС. Пътят Балчик - Добрич е проходим при зимни условия. Пътят Балчик - Варна се  почиства в момента.

Крушари: Пътищата са непроходими. Навсякъде има електричество и водоснабдяване. Затруднено е снабдяването на селата с хляб и хранителни продукти.
Шабла: Селата: Дуранкулак, Граничар, Захари Стояново и Стаевци нямат ток. Всички пътища са непроходими. Създадена е организация за снабдяване на селата с хляб и хранителни продукти.
Каварна: Селата: Свети Никола, Камен Бряг и Видно са на една фаза. Българево е без водоснабдяване. Всички пътища са непроходими.

Тервел: Обстановката е нормална (има ток и вода), пътищата са затворени по нареждане на кмета. От с. Нова Камена и Безмер са взети болните за хемодиализа и има готовност да тръгнат за Добрич.

Генерал Тошево: Всички пътища са затворени. Навсякъде има електричество и водоснабдяване. Закъсалият ТИР с турска регистрация на пътя с. Кардам - гр. Ген.Тошево е изтеглен. В с. Спасово има един болен за хемодиализа, създадена е организация за почистване на пътя за селото, за да бъде взет и прибран в МБАЛ Добрич.

Добричка: Всички училища в община Добричка са затворени. Всички пътища са затворени. Създадена е организация за почистване на четвъртокласната пътна мрежа и за прибиране на болните за хемодиализа и родилките в болницата.

Добрич: Обстановката е нормална, няма постъпили сигнали, пътищата са проходими при зимни условия. Навсякъде има електричество и водоснабдяване.

     Областно пътно управление: Всички пътища в областта са затворени с изключение на пътя Добрич - Генерал Тошево - Румъния,  Добрич - Балчик, Добрич - Варна, Добрич - Тервел, Добрич - Силистра през с. Хитово, Добрич - Карапелит - Силистра - Границата и Добрич - Карапелит - Тервел. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, а камионите без ремаркета и полуремаркета.

     Е.ОН:
-Каварна: селата Свети Никола, Камен Бряг  и Видно имат само по една фаза.

-Шабла: селата  Дуранкулак,  Граничар, Стаевци и  Захари Стоянов са без eлектроснабдяване.

     ВиК: Високите части на Каварна са без водоснабдяване поради липса на ел. захранване в една от помпите.

    МТО: - 8  О С , снежна покривка 42 см в Добрич, до 50-60 см в областта. Има навявания и преспи. Вятър 4 - 5 м/с, северозападен.