ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

04.09.2018
Областният управител Кр. Кирилов посрещна ученици и техните преподаватели от окръг Констанца
Областният управител Красимир Кирилов посрещна днес 04.09.2018 г., група ученици, техни преподаватели и представители на местните власти от окръг Констанца, които са на посещение в област Добрич. Визитата е в рамките на изпълнение на проект „Learn", финансиран по трансграничната програма ИНТЕРРЕГ VA Румъния-България, по който партньори на румънски общини от окръг Констанца са общините Генерал Тошево и Каварна. Областният управител Кирилов приветства своите гости с добре дошли и им пожела да намерят нови приятели сред българските си връстници. Главният експерт Левент Назим представи накратко пред гостите на Областна администрация регионалните органи за управление в Р България. Представителите на общините Лумина - Адриана Григоре, на кмета на Лумина - Калин Дойница и учениците споделиха своите впечатления от градския парк в Добрич, както и от чудесните условия за туризъм, които област Добрич и България предлагат.
В рамките на проекта, които се изпълнява от петима партньори, са включени общините Генерал Тошево и Каварна. Целевата група включва ученици от гимназиални класове (VIII, IX и X), местни публични администрации, работодатели, неправителствени организации, действащи в областта на образованието, а така също и местни, регионални и национални публични органи и обществени институции от партньорските страни България и Румъния, в рамките на населените места на петте партньора по проекта - Констанца (2), Овидиу, Каварна и Генерал Тошево.
На 05.09.2018 г. още една група ученици, придружени от преподаватели и представители на местните власти от съседна Румъния ще посетят Областна администрация Добрич.