ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

04.05.2018
Заместник областният управител Ж. Желязков отличи победителите в конкурс за рисунки по произведения на Д. Габе
Заместник областният управител връчи наградите на малчуганите победители в областния конкурс за рисунка по произведения на Дора Габе.
Конкурсът „Нарисувай приказка" бе организиран от Регионален исторически музей и в него участваха деца от детските градини в цялата област, сред които и възпитаници на забавачки, носещи името на авторката. Жури в състав: Магдалена Трифонова - уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков" - Добрич, Милена Алджабари - художник, педагог в Художествена галерия - Добрич, Стела Славова - художник, ръководител на Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара" при Общински младежки център „Захари Стоянов" - Добрич, разгледа постъпилите 154 рисунки и присъди наградите в две възрастови групи - от 3 до 5 години и от 6 до 7 години.
Заместник областният управител Живко Желязков поздрави малчуганите, родителите, учителите и организаторите на конкурса от името на Областния управител Красимир Кирилов и от свое име и им връчи грамоти и награди, осигурени от организаторите на конкурса. От името на Областния управител победителите в двете възрастови групи също получиха образователни книжки.
Изложба с най-добрите рисунки от конкурса е експонирана до 21 май 2018г. в Литературния музей.