ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

04.12.2009
Областният управител бе гост в „Тема на седмицата” на Радио „Добруджа”

    „Наследството не е никак добро, постоянно излизат нови и нови неща. Все още се усеща негативизмът от решенията, вземани от предходните двама областни управители. Постоянно се натъквам на неадекватни решения. Какво държавническо мислене са имали?", заяви в предаването Областният управител. Той посочи, че по две от решенията на предходните губернатори има досъдебни производства: „Едното, касае разпореждане с публична държавна собственост-Дамбата в Балчик. Имотът е бил актуван като частна държавна собственост и продаден уж на търг, без  реално да има такъв. 74 декара земя на Дамбата са продадени на различни фирми, но как са разбрали за търга, който не е бил оповестен никъде?", пита Ж. Желязков. По този повод решението е оспорвано от него. Другата сделка, по която има  заведено дело е за комплекса „Русалка".

    Във връзка с извършваните кадрови промени в областта, участващите в предаването заявиха, че те не се правят самоцелно: „Не може да има подредени конкурси за определени ръководни постове.  По думите на Желязков, в ГЕРБ има достатъчно компетентни и можещи хора, които могат да заемат определени постове. За държавната администрация се провеждат конкурси, където може да кандидатства всеки желаещ", каза още Желязков.

„Повечето сме избирани с конкурси", подчерта председателят на Общинския съвет-Добрич Иван Мандев. Според него смени може да има, ако политиката на правителството налага структурни промени, или ако някой не си е вършил добре работата и е вредил.

     По повод досега направени ръководни промени на местно ниво, общинският съветник Младен Матеев коментира, че на места е възможно заменените хора да са били назначени политически и да не са били достатъчно компетентни. Той изрази мнение, че ако даден ръководител се справя добре с работата, няма значение колко години стаж има. Относно работата на Общинския съвет, Младен Матеев заяви, че много пъти опозицията политизира много важни въпроси за града. Въпреки това, той допълни, че с колегите се работи много добре. Матеев посочи, че много от решенията на местния парламент са вземани с пълно мнозинство, но това не е подкрепа за ГЕРБ,  а за работата на Общинския съвет и политиката на Общината.

 

                                                                                               По Радио „Добруджа"