ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

11.08.2017
Започва рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич – Кардам
На 14 август (понеделник) със средства от ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. започва рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич - Кардам, информираха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура". На символичната първа копка ще присъстват председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов. Отправени са покани до Областна администрация, кметове от региона и други.
Отсечката, която ще се ремонтира започва след разклона за с. Стефаново и е до кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на ЛОТ 5 от ОПРР ще се изпълняват от „Инжстройинженеринг" ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Трафик холдинг" ЕООД. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22" ООД.
Със средства от ОПРР ще се рехабилитират близо 30 км от път II-29 Варна - Добрич. В средата на юни започна ремонта на 15,5 км от второкласният път, които са включени в ЛОТ 4 на програмата, а в понеделник стартира обновяването и на още 14 км.