ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

27.01.2017
139 години от Освобождението на Добрич
Днес Добрич отбелязва 139 години от освобождението на града от османско владичество. Областният управител Детелина Николова и нейният заместник Сали Феим се включиха в поклонението пред паметника на генерал-лейтенант Цимерман. Сред официалните гости, бяха Оксана Жерновая - консул от Генералното консулство на Руската федерация във Варна, кметът на Добрич Йордан Йорданов и екипът му, председателят на Общински съвет Добрич Иво Пенчев, представители на политически партии, почетни граждани на Добрич и общественици.
Участие в церемонията, организирана от Община град Добрич, взеха възстановчици от „46-и пехотен Добрички полк" на Национално дружество „Традиция".
Консул Жерновая благодари на всички за съхранената памет на войните дали живота си за освобождението на Добрич. Паметта на загиналите в боевете за Добрич преди 139 години бе почетнена с едноминутно мълчание
В знак на почит и признателност към загиналите герои, добричлии положиха цветя и венци.
По-рано през деня бе отслужена панихида в памет на загиналите за освобождението на Добрич от османско владичество в църквата „Св. Георги".