ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

12.01.2017
Все повече пътни отсечки са отворени за движение при зимни условия
Увеличават се пътните отсечки, които вече са отворени за движение при зимни условия, съобщи Детелина Николова Областен управител и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. „Благодарение на усилената работа на пътно-почистващата техника, помощта от фирми и частни лица, военните формирования на територията на областта, днес към 10.30 часа, имаме нови пътни отсечки, които са отворени за движение на МПС", заявява Николова.
По данни на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, движението по път I-9 Дуранкулак-Варна е вече без ограничения. Без ограничение е движението и по пътя Оброчище-Рогачево-Варна. Отворени за движение на МПС до 12 т са следните пътни участъци в област Добрич:
- Одринци - границата с област Варна;
- Коларци - Тервел;
- Орляк - до Силистра;
- Честименско - до Силистра;
- Карапелит - Кочмар;
- Орляк - Шумен;
- Шабла - Каварна;
- Добрич - Балчик;
- Балик - Житница - Козлодуйци - Добрич;
- Ефрейтор Бакалово - Телериг - Крушари;
- Добрич - през Коларци - до Силистра.
Въведено ограничение за движение на МПС до 3.5 т има за пътищата Добрич-Крушари-Коритен и Крушари-Добрин.
„В момента усилено се работи в участъка Генерал Тошево-Красен-Росица в двете посоки. За пореден ден ни помагат и роторните снегорини от военните формирования в Шабла и Балчик, които и днес продължават работата си по маршрутите от вчера" - информира Николова.
От Областния съвет за сигурност съобщават по данни на дежурния в Областно пътно управление, че все още не е проходим пътят Добрич-Албена.
Екип на Пожарна безопасност и защита на населението оказва съдействие на екип на „Енерго-Про" за отстраняване на авария в село Огражден. По информация на диспечера на ВиК няма вода в селата Свобода Добрево, Тянево, Житница и Пчелник от Добричка община и Зимница от община Крушари. Отстраняват се аварии по водопровода в Генерал Тошево, село Изворово и в град Тервел.