ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

11.01.2017
Към 8.00 часа ще отворят за движение до 3.5 т Добрич-Варна
"През цялата нощ времето бе изключително динамично, като късно през нощта се влоши най-много в североизточната част на областта. Силният снеговалеж и нулевата видимост станаха причина в много участъци през нощта снегопочистването да бъде преустановено. Затова и една голяма част от пътищата остават засега затворени за движение. Въпреки сложната ситуация, със снегопочистващата техника на АПИ се направи необходимото и към 8.00 часа ще бъде отворен за движение пътят Добрич-Варна за движение в двете посоки за МПС до 3.5 т" - информира Областният управител Детелина Николова, председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.
Очаква се към 9.30 часа за движение на автомобили до 3.5 т да бъде отворен и пътят Добрич-Карапелит-Алфатар посока Силистра. Към обяд се очаква да бъде почистен и отворен също за движение на МПС до 3.5 т пътят Добрич-Генерал Тошево. Работи се усилено за почистване и отваряне на пътя Добрич-Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак-Балчик-Добрич.
"Сериозен проблем, по който се работи с осигуряване на достъп на екипите на "Енерго-Про" е скъсан далекопровод между Генерал Тошево и Спасово, в резултат на което около 10 села са без електрозахранване" - информира Детелина Николова. Освен в община Генерал Тошево, без ток е и село Стефан Караджа в община Добричка.