ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

21.09.2016
Областният управител посрещна в кабинета си Свобода Димитрова - емблематична добруджанка, родена със свободата на Добруджа
     Областният управител Детелина Николова поздрави гостенката в празничния за нея рожден ден. Не много наши съграждани знаят, че Свобода Димитрова е получила името си в чест на възвръщането на Южна Добруджа към България. Нейният акт за раждане е с №1 в регистъра на град Добрич през септември 1940 г.
     Малцина са запознати, че е потомка на славен род, на борци за свобода - Георги Раковски и капитан Георги Мамарчев. "Дълбоко свързана съм с Добруджа - тук съм родена, тук съм израснала, тук съм завършила образованието си, тук съм работила", споделя тя. И с тъга добавя, че болката й е само за най-близките - единствената й дъщеря живее в САЩ, Чикаго. Това помрачава спокойния иначе живот на нашата съгражданка, която получава заслужено уважение и внимание в родния Добрич. Сега с нетърпение очаква поредното пътуване до Чикаго, за да споделя щастливите мигове от живота си и с двете си внучки.
     Убедена е и се гордее, че е имала голям шанс да получи най-прекрасното име на света - Свобода.