ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

26.08.2016
Областният управител Детелина Николова взе участие в среща, инициирана от министъра на туризма
     Днес, 26 август 2016 г., Областният управител Детелина Николова взе участие в среща, инициирана от министъра на туризма Николина Ангелкова.
     В срещата са участвали концесионери и наематели на морски плажове от Северното Черноморие, както и представители на туристическия бранш. В дискусията са взели участие и областните управители на Варна и Добрич Стоян Пасев и Детелина Николова.
     "Предлагаме групиране на плажовете, в което ще вземем предвид максимум детайли", е съобщила министър Ангелкова. Това е предвидено в проекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството на туризма. Разработваме и наредба в закона, в която да се разпише къде ще попадне всеки плаж, за да постигнем балансирано разделение на приходите и разходите", е обяснила Николина Ангелкова. "Всички ние трябва да се обединим и да намерим работещи решения. Именно затова инициирам тези консултативни срещи с всички ангажирани страни, за да набележим мерки, които да дадат резултат още през следващия летен сезон", е заявила министър Ангелкова.
     Според министъра, промените в закона трябва да бъдат внесени в Министерски съвет в края на октомври, а след това и в Народното събрание. До края на септември - средата на октомври трябва да приключат обществените обсъждания за предлаганите промени. А през октомври ще се проведе и широка дискусия по предложенията. Предвижда се те да залегнат в законодателните промени и да са в сила за сезон 2017 г.