ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

16.06.2016
Областният управител Детелина Николова участва в Международна конференция в областта на туризма и сигурността в Русе

     На 17 юни 2016 г. в гр. Русе, министърът на туризма Николина Ангелкова и комисарят по регионална политика на Европейската комисия Корина Крецу ще открият конференция на тема „Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион".
     В рамките на събитието ще се проведат Кръгла маса на тема „Туризъм и сигурност" и Експертна сесия, на която ще бъдат обсъдени Развитието на хармонизирана система за мониторинг и статистическа информация в областта на туризма в Дунавския регион и Перспективи за развитие на бранд „Дунав".
     В конференцията ще участват още Василе Динку - вицепремиер и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния, Деница Николова - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Национален координатор по Дунавската стратегия, Кристофър Имбсен - заместник-директор в Световната организация по туризъм, посланици на страни от Дунавския регион, народни представители, кметове и областни управители, представители на органи по сигурност на страни от Дунавския регион, представители на ЕК и др.