ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

03.07.2015
Областният управител д-р Маргарита Новоселска на тридневно работно посещение в Брюксел

     На 5 юли 2015 г. Областният управител д-р Маргарита Новоселска заминава на тридневно работно посещение в Брюксел, Кралство Белгия. Визитата се осъществява по покана на Представителството на Европейската комисия в България, която организира посещение на областните управители от цялата страна в Централата на ЕК в Брюксел. Всички разходи по пътуването се поемат от Европейската комисия.
     Целта на пътуването е, членовете на делегацията да се запознаят на място с работата и функционирането на Комисията, както и да бъдат дискутирани актуални теми относно европейската интеграция и ролята на регионите в развитието на ЕС, сред които: „Ролята на Европейската комисия като изпълнителен орган на Европейския съюз", „Регионалната политика на Европейския съюз с фокус върху България", „Политиката на Европейската комисия в сферата на заетостта", „Европейски социален фонд", „Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции", „Миграционната политика на Европейската комисия" и др. Предвижда се посещение на Центъра за спешно реагиране при бедствия.
     Още в първия ден от посещението, е планирана среща-дискусия на областните управители с г-жа Кристалина Георгиева, заместник-председател на ЕК и еврокомисар, отговарящ за бюджет и човешки ресурси.