ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

18.09.2009
Областният управител лично поздрави новия почетен гражданин на Добрич
 

     „За мен е чест и  удоволствие да Ви поздравя по случай високото отличие, с което Общинският съвет при Община Добрич, ви удостои - Вие сте новият почетен гражданин на град Добрич! - се казва в поздравителния адрес на Областния управител. - Вашата номинация спечели по достойнство и е знак на признателност от широката общественост за Вашата цялостна дейност.

     Уверявам Ви, г-н Карамфилов, че се отнасям с дълбок респект и уважение към Вашето публицистично перо и творческа биография. Ще Ви призная, че за мен Вие сте били и винаги ще бъдете, една от емблемите на добричката журналистика и на културния живот в областта. Име - символ на журналистическото слово - с голям емоционален заряд, аристократ на духа и майстор на перото!  Вашето име  свързвам с вестника на Добруджа - в. „Добруджанска трибуна", а гласът Ви - с Програма „Хоризонт" на Българското национално радио, където бяхте един от водещите кореспонденти.

    Уважаеми г-н Карамфилов, като Областен управител на Област Добрич и като добруджанец, аз Ви благодаря за Вашия труд и талант, за Вашия професионализъм, за активното Ви участие в обществените процеси на града и региона в продължение на повече от 50 години.

    Благодаря Ви, че сте един от изявените добруджански будители в най- широкия смисъл на думата, с реален принос за утвърждаването на Област Добрич като активен културен и духовен център с европейски измерения!

     Бъдете жив и здрав!" - пожела Областния управител на почетния гражданин на Добрич, в присъствието на своя екип.