ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

30.05.2014
"България има нужда от Вас" - една инициатива на Българското правителство под патронажа на вицепремиера Даниела Бобева

     Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото „България има нужда от Вас". Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина. Идеята е да бъдат мотивирани младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционни стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.

     Очаква се тази иницатива да бъде споделена и подкрепена от българския бизнес. Фирмите и организациите от област Добрич, могат да заявят желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, като изпратят попълнена заявка за участие по електорнен път и с официално писмо. Формулярът е публикуван в раздел Документи и материали на www.staj.government.bg .

     До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия.

     Инициативата се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по икономическото развитие на Република България, г-жа Даниела Бобева.

     За допълнителна информация: тел. 02 940 26 26, staj@government.bg