ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

18.11.2013
Областният управител Недко Марчев гост на Националния аграрен семинар

     Утре, 19 ноември, от 9:30 часа, зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще открие XIX Национален аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него" в гр. Балчик. Събитието се организира от „Добрички панаир" АД.

     Гости на събитието на Добрички панаир АД ще бъдат Областният управител Недко Марчев и неговите заместници Даниел Йорданов и Исмет Абил.

     Основните теми на традиционния форум са свързани с текущото състояние на ПРСР за изминаващия и предстоящия програмен период -2014 - 2020 г., както и новостите, които ще залегнат в Общата селскостопанска политика за периода 2014-2020 г. От Тайтън Машинъри ще презентират най-съвременните си технологии за прибиране на реколтата. Доц. Галина Михова, зав. отдел "Селекция на зърнено-житни култури" ДЗИ - Ген.Тошево ще изнесе лекция на тема „Сортът - фактор за ефективно производство". Доц. д-р Георги Георгиев от Опитната станция по соя в Павликени ще запознае присъстващите със състоянието и възможностите за увеличение на производството на соя у нас. За новите и перспективни сортове праскови и нектарини ще говори проф. д-р Аргир Живондов от Института по овощарство - Пловдив. По време на официалната вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир.