ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

13.11.2013
Призив на Областния управител Недко Марчев по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 17 ноември

     УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ,
     За поредна година, в третата неделя на ноември, ще отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ще почетем паметта на хиляди хора, загинали по пътищата на България.
     Нека в Деня за възпоменание си спомним за тези, които не са вече между нас, за техните близки, които продължават да страдат и да запалим свещица в памет на загиналите.
     Всички ние - участници в движението, институции и организации, нека бъдем наистина отговорни пред поколенията и да работим за недопускане на безсмислените нещастия и пътни злополуки! Голяма част от тях са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходимо е само с повече толерантност, предвидливост, воля и внимание да обединим усилията си за постигане на реална култура в движението и да направим нашите пътища по- безопасни за всички.
     Да дадем приоритет на живота чрез осигуряване на устойчиво планиране на мобилността и висока лична безопасност! В името на човешкия живот и здраве!
     Очаквам гражданите на Добрич да заявят своята съпричастност към мъката на близките и да вземат участие в традиционната инициатива по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия: нека в неделя /17 ноември/ запалим свещ пред Оброчния кръст в храм „Св. Троица", където от 11.00 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите по пътищата.

НЕДКО МАРЧЕВ
Областен управител на област Добрич