ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

22.06.2009
23 юни – Ден на служителя в държавната администрация на Република България
 

     Обръщение на Областния управител д-р Ердинч Хаджиев до служителите от всички структури на държавната администрация в Област Добрич

 

Уважаеми госпожи и господа,

     За четвърта поредна  година служителите от българската държавна администрация отбелязват своя професионален празник. Датата 23 юни, бе обявена от ООН за международен ден на държавната служба и бе  отбелязана за първи път през 2003г. Приемайки тази традиция, българската администрация затвърди  своята европейска принадлежност и получи още един повод за самочувствие.  

     Като Ви поздравявам най- сърдечно с Вашия професионален празник, аз изразявам своето дълбоко уважение и благодарност към всички Вас, професионалисти, от териториалните звена на изпълнителната власт, които провеждате държавната политика в интерес на обществото и изпълнявате с чест високите цели, поставени пред публичния сектор в Република България.

    Уважаеми госпожи и господа, нека не забравяме, че нашата обща кауза е да изграждаме новия европейски облик на служителя в българската администрация. И, както повелява девизът ни, да бъдем винаги „С лице към хората"! Усмихнато, добронамерено, знаещо и можещо лице! За да ни вярва обществото. За да разчита на нас и да ни приема като своята администрация!

     Честит празник!

 

         По случай професионалния празник - 23 юни,  Областният управител д-р Ердинч Хаджиев поздрави служителите от Областна администрация - Добрич, и връчи личен поздравителен адрес на всеки от тях.

     "Изразявам своето дълбоко уважение и  благодарност за Вашата лична  съпричастност и отговорност към високите цели, които си поставя Областна администрация - Добрич.

     Гордея се, че през последната една година имах възможност да бъда ръководител на този екип от професионалисти, който подпомага Областния управител в провеждането на регионалната политика в интерес на обществото,  справя  се успешно с обективни   затруднения в ежедневната си практика,  защитава авторитета на институцията, търси начини за  укрепване и развитие на  потенциала на служителите, изгражда и усъвършенства административната култура.

     Показател за качеството на Вашата дейност е успешното внедряване на системата за управление на качеството през 2008г. Областна администрация - Добрич, бе отличена по достойнство  със сертификати за внедряването на два международни стандарта по ISO.

     Пожелавам Ви все така достойно да отстоявате нашата обща кауза: да служим на  обществото!"- се казва  в личните поздравителни адреси, които връчи Областният управител.