ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

23.04.2013
Област Добрич е сред 10- те най- активни области подкрепили националната кампания „Да изчистим България”
     Специална благодарност към всички екипи, които са работили по организацията и провеждането на инициативата, отправя мениджърът на проекта Мария Лазарова:

     „Надявам се, че удовлетворението и приятните емоции, свързани с тази инициатива, ще ни заредят с повече сили и енергия.

     Резултатите от страната са следните: На 20 април 375 хил. доброволци, чистиха България:  (с 52 хил. повече от 2012); за един ден са изчистени 2136 нерегламентирани сметища и замърсени зони, което е четири пъти повече от 2012 г.

     Двойно по-висока активност и подкрепа за кампанията в десет области на страната: Пловдив, Пазарджик, Перник, Габрово, Благоевград, Добрич, Силистра, Шумен, Русе, Смолян.  По-голяма подкрепа от организирани групи - НПО и училищата бяха с около 300 повече, а общият брой фирми, включили се в чистенето, е над 3 300 (с около 1000 повече от миналата година).

     Окончателни данни за количество извозени отпадъци очакваме от Министерството на околната среда и водите на 25 април.

     С общи усилия успяхме да накараме хората да отделят един ден от напрегнатото си ежедневие в името на добрата кауза, предстоят ни нови предизвикателства, свързани с желанието ни да провокираме повече отговорност към околната среда всеки ден! Поздравления за добрата работа на всички!" - се казва в благодарственото писмо, получено в Областна администрация Добрич.