ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

13.05.2009
Политическите сили запазиха ръководния екип на РИК
 

     На срещата присъстваха упълномощени представители на: Коалиция за България - Божидар Димитров и Недко Марчев, ПП ДПС - Денис Номан, ПП НДСВ - д-р Георги Желев,  СДС-  Румен Чамурлийски, ДСБ - Георги Чунчуков, ПП "Атака" - Валентин Николов, Движение „Напред" - Стилиян Стоянов, ГЕРБ -  Румен Иванов, и от ПП „Ред,  законност и справедливост" -  Силвиян Жеков и Герман Германов.

     Областният управител откри консултациите и  припомни, че   съгласно изискванията на закона и указанията на ЦИК, Районната избирателна комисия трябва  да се състои от 25 души и да бъде  запазено квотното съотношение между партиите и коалициите, така както е в ЦИК, а именно:  Коалиция за България-9; ПП ДПС-5; НДСВ-4; ОДС-1; „Ред, законност и справедливост"-1, Атака-2; ДСБ-1; Напред-1; ГЕРБ-1.

     След кратки изказвания, бе постигнато  принципно съгласие за запазване на разпределението на ръководните длъжности, както и на лицата, които ги заемат в РИК  за Европарламент: Мая Димитрова- председател, Георги Желев- зам. председател и Сениха Рюстем- секретар.

     В изпълнение на Решението на ЦИК, квотата на ОДС е намалена с един представител. По предложение на политическата сила, член продължава да бъде Живко Жеков. От  „Ред, законност и справедливост" излъчиха за член на РИК адвоката Юрий Митев. Един от членовете си промени и Коалиция за България, като на мястото на Красимир Павлов, предложиха Димитър Иванов.

     Г-н Хаджиев благодари за конструктивната работа по време на консултациите и изрази убеденост, че така предложеният екип на РИК  ще бъде реално работещ и ще осигури нормален и спокоен изборен процес.