ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

24.07.2012
25 юли - Четвърти европейски ден за пътна безопасност

     Европейският ден за пътна безопасност, се  провежда по решение на Европейската комисия за четвърта поредна година в изпълнение на общата стратегия за намаляване броя на убитите по пътищата на Европа. Замисълът е,  да се повиши отговорността на гражданите и отделните институции към безопасността на движението; да се отправи мощен апел към участниците в движението да шофират разумно и да спазват правилата.

     На 25 юли от 10.30 ч. в Областна администрация Добрич ще бъде отбелязан Четвъртият европейски ден за пътна безопасност. Инициативата е организирана съвместно с ОД на МВР, а поканени за участие са децата от програма Еко лято при Общински младежки център Добрич.

     В писма до кметовете, Областният управител Желязко Желязков призова общините за съпричастност и отбелязване по подходящ начин на Европейския ден. Това ще бъде знак за общата убеденост, че само с постоянна ангажираност и отговорност към проблема от страна на родители, учители, общини, държавни институции, неправителствени и браншови организации, бизнеса и медиите, може да се осигури безопасност по нашите пътища. В името на живота и здравето на хората.