ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

11.05.2012
12 май: Да изчистим област Добрич за един ден, но да постигнем трайни резултати за цяла година, призовава Областният управител

     От всеки гражданин, от жителите на всяка община и населено място в област Добрич, зависи кулминацията на кампанията в утрешния ден, но още по- важно е, да постигнем трайни резултати и да свикнем да пазим чистотата на природата и населените си места през годината, припомня Областният управител Желязко Желязков, в навечерието на  голямата обществено-значима инициатива на 12 май, събота.

     В Деня на Голямото чистене Областният управител ще обходи голяма част от определените участъците за чистене в осемте общини, за да провери на място организацията и провеждането на инициативата, координацията на действията между всички заинтересовани страни, както и процеса на извозване и депониране на отпадъците на регламентираните места.

     Областният управител, още веднъж апелира за съпричастност и коректно отношение от страна на гражданите и институциите, което ще гарантира максимална ефективност и успешно провеждане на националната кампания "Да изчистим България за един ден" на територията на област Добрич.

     Служителите от Областна администрация се включват традиционно в пролетното почистване на град Добрич като обществено активни и отговорни граждани. На 12 май, събота, те ще почистят района около паметник Добротица.