Областният управител ще поздрави ромската общност в Каварна

 

В поздравителния адрес до ромите от община Каварна  д-р Ердинч Хаджиев  заявява:

  

Уважаеми представители на ромската общност!

      Най-сърдечно ви поздравявам с Вашия международен празник -  8 април!

     На този ден през 1971 г. в Лондон се провежда първият ромски конгрес, с цел обединение и систематизиране на международното ромско движение, както и привличане на вниманието на световната общественост към този процес.

 
 

 Вече 38 години, всички ние, които имаме непоколебима вяра в свободата и демократичните ценности, отдаваме почит на ромската общност в България.

 Постепенно датата 8 април се наложи като един от най-почитаните празници сред ромското население. Това е повод да си припомним, че със своята непримирима ангажираност, нашата държава е показала, че всяка проява на дискриминация  e неприемлива за устоите на едно свободно и демократично общество. 

     Уважаеми дами и господа, като Областен управител, аз категорично заявявам пред Вас, че българското правителство е твърдо решено да продължи своите усилия за трайното утвърждаване на един стабилен междуетнически модел, чиито основополагащи принципи са неизменно свързани с отговорностите на демократичното устройство.  В условията на демокрация,  държавата и ромската общност  провеждат непрестанен и конструктивен диалог и аз съм сигурен,  че ще продължим съвместно да работим за подобряване на условията на живот и постигане на по- високо ниво на толерантност и интеграция в българското общество.

     Приемете искрените ми пожелания за здраве, щастие и добри дни за Вас и Вашите семейства! Съхранете оптимизма и вярата в себе си, и с воля и енергия участвайте в общественно- икономическия живот на Област Добрич!  

     Честит празник!




Актуално

съобщение

анкета